Cerere exista, spun cei care au prezentat propunerea in fata deputatilor din Comisia pentru Agricultura din Camera Deputatilor, veniti in vizita la Murfatlar.

Unii au recunoscut ca prefera vinurile fara apa, insa nu au exclus posibilitatea ca spritul sa creasca semnificativ profitul producatorilor autohtoni.

S-au facut si studii de marketing care au aratat clar: multi romani ar renunta la placerea de a-si face singuri un sprit in favoarea unei sticle care sa le ofere gata preparat acest amestec savuros.

Ajunsi in fata deputatilor cu propunerea lor, producatorii de vin au starnit pareri diferite in randul parlamentarilor. Daca unii cred ca este o idee buna care va prinde printre romani, altii cred ca "apa nu e buna nici in pantofi" si au si un argument pentru asta: "Iisus a transformat apa in vin, nu vinul in apa! Spritul este bun cu o anumita apa minerala si atunci cand vinul este proaspat deschis, daca le tii amestecate nu stiu cat de bune sunt. O sa ne documentam in Germania, unde spritul este la el acasa", este de parere presedintele Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, Valeriu Tabara.

Pentru ca acest sortiment sa poata intra pe piata romaneasca, ar trebui facute cateva modificari legislative. Producatorii autohtoni spera insa ca spritul sa primeasca unde verde, pentru ca intr-o piata dominata de vinuri contrafacute si importuri masive, noile sortimente ar reprezenta pentru ei o gura de oxigen.