Intr-o lume dominata de tehnologie, aproape oricine stie sa foloseasca un calculator. Tocmai de aceea, unul dintre expozanti ne incurajeaza sa ne construim singuri computerul.

"Credem ca a sosit momentul sa le prezentam parintilor, copiilor si profesorilor un nou tip de computer, unul pe care sa il poata construi singuri intr-un mod simplu si distractiv. Exact ca un joc de lego", spune Yonatan Raz-Fridman, fondatorul companiei. La kitul care costa 94 de euro, adaugati si un ecran, iar distractia poate incepe.

Daca faceti parte dintre cei care pierd minute bune in fata usii cautandu-si cheile, acest dispozitiv, creat de compania unui roman stabilit in Berlin, este solutia-minune.

"Este un dispozitiv de acces sigur, cu sistem handsfree. Aveti un mic emitator, asupra dumneavostra, in orice buzunar, nici nu conteaza. Pur si simplu, mergeti spre usa si aceasta se deschide automat cand va apropiati", precizeaza Christian Bogatu, fondatorul companiei. Va fi totusi cea mai scumpa cheie pe care o veti cumpara vreodata, la pretul de 390 de euro.
 
Tot mai mult teren castiga si dispozitivele handsfree, cum ar fi un mp3 player care poate reda pana la 1.000 de melodii. Gadgetul, care va costa maximum 200 de euro, vine la pachet cu o serie de functii utile pentru cei pasionati de sport. "Puneti aceasta casca, nu are niciun cablu, in ureche. Sta perfect si va reda muzica in timp ce dumneavostra faceti activitatile care va plac. In plus, poate masura pulsul, nivelul de oxigen si miscarile in timp ce alergati, inotati sau mergeti cu bicicleta", explica Nikolaj Hviid, fondator de startup.

Printre inventiile care au atras atentia s-au numarat si o aplicatie care le ajuta pe femei sa isi calculeze perioada fertila, precum si un dispozitiv care stie cand sunteti acasa si regleaza automat temperatura, pentru a economisi energie.