In "Romania Start-up", o alocare financiara de 100 milioane euro va fi destinata unei scheme de minimis care sa ajute la in special tinerii cu varste cuprinse intre 18-25 de ani, in vederea initierii unei activitati independente pe baza unui plan de afaceri, in unul dintre domeniile strategice de dezvoltare, prin subventionarea acestora. 

Sunt promovate ideile care indeplinesc conditia ca activitatile proiectului sa fie implementate la nivel inter-regional, cu o alocare financiara de 25 milioane de euro/parteneriat regional. 

Suma maxima alocata va fi de doua milioane de euro/proiect, iar un proiect presupune minimum 40 de firme nou-create. Subventia va fi de 25.000 euro pentru o firma nou-creata, la un grup tinta de minimum 400 persoane formate intr-un proiect si 20.000 persoane instruite la nivel national in antreprenoriat. 

Pentru elevii de liceu, autoritatile au gandit programul "Firme de exercitiu pentru elevi”, cu o alocare de circa 50 milioane euro, avand drept obiectiv cresterea gradului de ocupare pentru absolvetii de liceu si pentru ucenici, precum si cresterea adaptabilitatii acestora la cerintele primului lor loc de munca. 

Firma de exercitiu va constitui o metoda interactiva de invatare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial si va asigura sesiuni de mentorat, workshop-uri si training-uri care sa ajute tinerii sa transforme o simpla idee intr-un proiect si mai departe, intr-un model de business. 

Programul va fi derulat tot la nivel regional, cu o alocare de 12 milioane euro pentru fiecare parteneriat regional si de doua milioane euro pentru fiecare proiect. Un proiect va trebui sa includa minimum 500 firme de exercitiu, cu un grup tinta de 500 elevi/proiect. 

Autoritatile estimeaza ca 12.000 de elevi vor putea beneficia la nivel national de acest program, urmand sa fie implicate un numar total de 12.000 firme.

Anvelopele de iarna Continental, din nou locul I la cele mai importante teste pentru siguranta soferilor