Omul de afaceri spaniol Jose Miguel Vinals a declarat, miercuri, la o conferinta de arhitectura, care a avut loc la Facultatea de Constructii din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara, ca cimitirul care urmeaza sa fie construit la Mosnita Noua este singurul privat din Banat si va avea forma unui trandafir, urmand sa fie proiectat de unul dintre cei mai renumiti arhitecti spanioli, Angel Luis Tendero.

"Cimitirul va avea forma unui trandafir, capela, care va avea si incalzire in pardoseala, fiind o parte importanta din acel trandafir. Capacitatea cimitirului va fi de circa 2.200 de locuri si va cuprinde inclusiv spatii pentru urne cu cenusa. Acolo vor putea fi inmormantati atat crestini ortodocsi, cat si catolici, iar sistemul de concesiune a locurilor de veci va fi asemanator celor din strainatate", a declarat omul de afaceri, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, terenul pentru cimitir are 14.000 de metri patrati.

"Capela este corola trandafirului, aleile, frunzele si altele sunt zonele de mers, de vizitat. Proiectul are conotatii religioase foarte importante. Este de o frumusete extraordinara. Dorim sa incepem o parte din lucrari inainte de iarna si o parte dupa iarna. Speram sa-l deschidem la anul viitor", a afirmat Jose Miguel Vinals.

Conform acestuia, tarifele vor fi stabilite cand lucrarile se vor apropia de finalul lucrarii si vor fi publicate pe Internet.

Joase Miguel Vinals a refuzat sa spuna care este valoarea investitiei.