"Desi dureaza mult pana obtinem finantare, pana la urma reusim. Asta ne incurajeaza sa incepem noi proiecte. In Bucurestii Noi am obtinut autorizatia de construire cu cateva saptamani in urma si suntem in negocieri pentru finantare. Din 28.000 metri patrati avem deja inchiriati 12.000 metri patrati si am vrea sa deschidem pe parcursul anului 2014. Constructia ar putea incepe in acest an sau inceputul anului viitor", a declarat David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania, citat de Mediafax.

In zona Bucurestii Noi a mai fost anuntata constructia unui mall in cadrul parcului de retail Collosseum, dezvoltat de firma Nova Imobiliare, cu capital britanic.

"Nu cred ca va incepe dezvoltarea mall-ului. Din cate stiu nu merg atat de bine, stiu ca sunt alte proiecte in plan in zona, dar nu cred ca Colloseum va incepe. Nu vad acum o competitie reala in zona", a aratat Hay.

Compania detine pe Bulevardul Bucurestii Noi un teren de 65.000 metri patrati. AFI mai detine un teren in Arad, unde intentiona sa dezvolte un retail park, insa constructia a fost oprita din cauza concurentei mari din oras.

"Aradul este un oras dificil pentru retail, avem autorizatia, dar nu vom incepe sa dezvoltam speculativ. Cand vom semna contracte de inchiriere vom incepe. Va trece ceva pana cand vom incepe la Arad", a afirmat Hay.

In paralel cu imbunatatirea rezultatelor AFI Palace Cotroceni, singurul proiect functional detinut in Romania, deschiderea in octombrie a unui mall in Ploiesti si inceperea si finalizarea AFI Palace B. Noi, Hay spune ca AFI exploreaza si noi proiecte care sunt pe piata sau vor fi pe piata.

Pe segmentul de birouri, pe langa complexul pe care il are in dezvoltare langa centrul comercial AFI Palace Cotroceni, compania vrea sa construiasca un proiect similar pe terenul fostei fabrici Inox, din apropierea Hotelului Marriott, cu o suprafata de peste 17.000 metri patrati.

AFI Europe este membra a AFI Group si dezvolta si gestioneaza diverse proiecte comerciale si rezidentiale in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia.