Arhitectii spun ca in iltuma perioada, cererea pentru proiectele de remodelare a locuintelor, a crescut considerabil. Totodata, un procent marit de specialisti in domeniu sustin ca piata primilor proprietari, adica vanzarea de locuinte noi este si ea in crestere, mai ales in ultimul trimestru din 2009.

Studiul realizat de Institutul American de Arhitectii de Design Interior, intreprins pe 500 de companii de profil a scos la iveala aceasta tendinta de revenire a pietei imobiliare americane, astfel ca, 28% dintre companii au sustinut faptul ca cererea de remodelare a bucatariilor si bailor a crescut considerabil in T4 2009 comparativ cu perioada similara a anului precedent, in timp ce 21% dintre intervievati au spus ca proiectele de anexe si reconstruire a caselor americane sunt si ele pe un trend ascendent.  

 “Este inca devreme sa ne gandim ca piata rezisentiala si-a revenit complet, dar sunt doua componente incurajatoare. Pe de o parte, conditiile de business sunt cu mult mai bune decat anul trecut, iar pe de cealalta, segmental de remodelare a caselor merge din ce in ce mai bine. Ba mai mult, vanzarea locuintelor noi, este si ea in crestere”, a declarat Kermit Baker, economist sef al Institutului American de Arhitectura.