Cel mai ieftin dintre apartamentele pe care RAPPS le va scoate la vanzare la licitatia de luna viitoare costa 90.000 de euro, cu cel putin 5.000 de euro peste pretul pietei. Chiriasul sustine ca este interesat, dar asteapta sa se ieftineasca. Cel mai scump apartament depaseste insa 300.000 de euro.

Pana acum, licitatiile au fost un esec, pentru ca toate casele au fost supraevaluate. Asa ca din peste 100 de imobile au fost cumparate doar 16.

Premierul spune ca nu e obligatoriu sa fie instrainate de la prima licitatie. Se va intra pe noua procedura aprobata deja de Guvern, care prevede 3 licitatii succesive, cu scaderi de cate 10% din pretul de pornire. In final se ajunge la vanzarea prin negociere directa cu chiriasii, care pot cumpara casele ieftinite chiar si cu plata in rate.

Analistii spun ca vanzarea caselor de catre RAAPPS in aceasta perioada nu este cea mai buna idee.

Guvernul a anuntat recent ca va scoate la vanzare toate cele peste 700 de proprietati, de la vile, apartamente de lux si hoteluri, la terenuri de sport si pepiniere, toate ale statului. Va pastra doar 14 vile, 3 palate, 4 apartamente de lux si un elicopter.