Toader Paraschiv, secretarul general al Sindicatului Politistilor si Personalului Contractual, la care sunt afiliati si angajatii de la Cadastru, a declarat, pentru incont.ro, ca este vorba doar de o suspendare temporara a protestului, existand posibilitatea ca angajatii sa intrerupa lucrul oricand.

La ora 14.00 avem o noua intalnire la MAI, la care s-ar putea sa participle si ministrul Administratiei si Intenelor. Angajatii de la oficiul din strada Carada au decis sa intre la lucru pentru ca la intrare erau multi bucuresteni care asteptau sa depunsa sau sa li se elibereze acte”, a spus Toader Paraschiv, in urma cu putin timp.

Reamintim ca angajatii de la Cadastru din Bucuresti au refuzat sa intre la lucru de dimineata, pentru a doua zi consecutiv, desi aseara sustineau ca vor relua activitatea.

Potrivit lui Paraschiv, nemultumirile angajatilor de la Cadastru sunt legate de incadrarea pe noile functii, in urma aplicarii legii unitare de salarizare. Acestia vor sa fie incadrati ca functionari publici si sa fie remunerati ca atare.

Angajatii mai reclama si faptul ca in institutie sunt mai multi directori decat ar fi necesar, care au aceleasi atributii.

In urma discutiilor de ieri de la MAI, care au durat mai bine de patru ore, sindicatele au reusit sa obtina plata restantelor salariale si deblocarea salariului pe luna martie. Reprezentantii MAI au promis salariatilor de la Cadastru ca vor lua o decizie si in ceea ce priveste incadrarea in cel mult doua saptamani.

Pe langa angajatii de la Bucuresti, ieri au refuzat sa intre la lucru pentru o ora si salariatii de la Cadastru din judetul Arges, iar cei din Cluj au anuntat ca vor intrerupe si ei lucrul in zilele urmatoare.

Angajatii de la Cadastru din Bucuresti au pichetat, saptamana trecuta, sediul MAI, amenintand cu blocarea activitatii, si implicit a Programului Prima Casa, prin ingreunarea eliberarii actelor necesare.