Intr-un cartier din Cluj, in doua blocuri, pe care le desparte jumatate de deceniu, proprietarii vor acelasi pret pe metrul patrat. Spre exemplu, un apartament de 46 metri patrati cu doua camere intr-un bloc vechi costa 55.000 de euro, iar unul de 50 de metri patrati cu doua camere si situat intr-un bloc nou are un pret de 60.000 de euro.

In Bucuresti, in zona primariei Sectorului 2, un apartament cu doua camere intr-un bloc nou costa cam cat unul dintr-un imobil vechi. Aproximativ 80.000 de euro.

Oferta cu preturi mai mici in cladirea noua este valabila doar la apartamentele intrat in proprietatea unui fond de investitii, care a cumparat in faza de proiect de la dezvoltator, iar acum vinde sub tariful cerut de acesta.

In zona Titan, in blocurile de dupa 1980, preturile urca si pana la 73.000 de euro pentru doua camere. Insa cei care vor cu adevarat sa vanda, au pus anunturi si cu preturi sub 60.000 de euro.

Si la Sibiu, diferenta intre nou si vechi la garsoniere sau doua camere este de circa 3000 de euro.

Specialistii spun ca dezvoltatorii sunt presati de banci si s-au obisnuit sa tot lase la pret, in timp ce multi proprietari din blocurile vechi accepta greu sa se desparta pe bani mai putini de locuinta in care au stat o viata.