Managerul de proiect este o asociere intre Mace Group, compania care a construit Shard, cea mai inalta cladire din Londra, si EC Harris, parte a grupului olandez Arcadis, potrivit unui comunicat transmis de Arcadis, citat de Bloomberg Businessweek, potrivit Mediafax.

Constructia turnului va incepe in acest an si se va incheia in 5 ani si jumatate.

Kingdom Tower va avea o inaltime de 1.000 de metri, depasind Burj Khalifa (828 metri), cea mai inalta cladire din lume in prezent. Astfel, turnul saudit va avea cu aproximativ 50 de etaje mai mult decat Burj Khalifa (Dubai), care are 163 de etaje, la care se adauga 46 de nivele destinate personalului de intretinere si doua etaje de parcari subterane.

Turnul londonez Shard, inaugurat anul trecut, are o inaltime de 308 metri, fiind cea mai inalta cladire din Europa de Vest.

Proiectul saudit include un hotel, apartamente de lux, spatii de birouri si cea mai inalta platforma de observatie din lume, la etajul 157.

Kingdom Tower este detinut de Jeddah Economic Company. Grupul Kingdom Holding, controlat de Printul Alwaleed Bin Talal, detine o treime din a actiunile companiei. Jeddah este al doilea mare oras al Regatului, cu aproximativ 4 milioane de locuitori.