Casa de Insolventa Transilvania, lichidatorul judiciar al dezvoltatorului Red Project Three, intrat in faliment in 2011, a schimbat strategia de vanzare a proiectului Armonia Braila, dupa ce in primavara anului nu a reusit sa gaseasca investitori dispusi sa plateasca 25 de milioane de euro pe proiect transmite Mediafax.

Dupa mai multe licitatii pentru vanzarea mall-ului cu o suprafata inchiriabila de 29.500 metri patrati, in toamna trecuta CITR a trecut la vanzarea prin negociere directa, pornind de la acelasi pret. 

Cum nici asa nu au fost atrasi cumparatori, creditorii au decis sa reduca pretul, iar investitorii sunt asteptati sa depuna ofertele de participare pana pe 10 mai. 

Armonia Braila, investitie de 45 milioane de euro, a fost inchis in vara anului 2009, iar firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului, a intrat in faliment. 

Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare, la marginea orasului Braila. 

Pe piata locala, prin negociere directa a fost vandut centrul comercial City Mall din Bucuresti, pentru 17,3 mil. euro, catre omul de afaceri elen Ioannis Papalekas. CITR a fost lichidator judiciar si in acest proiect, pentru care au fost organizate licitatii cu preturi pornind de la 33 milioane de euro.

Proiectul Armonia din Braila a fost dezvoltat de gru­pul RED Management Capital, condus de omul de afaceri Andrew Stear. RED este un grup controlat de fon­du­rile de investitii GED din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite, care avea intentia sa dezvolte si numeroase alte proiecte, in orase precum Baia Mare, Satu Mare, Constanta, Iasi sau Giurgiu. Toate aceste proiec­te au fost blocate, iar o parte din ele au ajuns de asemenea in insolventa sau fali­ment.