Preturile sunt mai mici chiar si cu 80%, iar constructia costa cam 400 de euro/mp, arata o analiza a Ziarului Financiar. Pentru multe agentii imobiliare ieri a fost prima zi lucratoare din an, ocazie cu care pe site-urile de profil au aparut anunturile noi sau reactualizate cu proprietatile imobiliare din portofoliu la preturile "de 2012".

Care sunt primele concluzii? Te­renurile de case din jurul Bucurestiului au preturi pornind de la 15 euro/metrul patrat, dar pot sari de 200 de euro/mp in zona de nord.

In aceste conditii, nordul ramane zona cu cele mai scumpe proprietati imobiliare din Bucuresti datorita intrastructurii mai bune, a aeroporturilor, a padurilor si a dezvoltarii generale a Capitalei catre Otopeni, Snagov sau Buftea, comune in care preturile sunt chiar si de cinci-sase ori mai mari decat in Domnesti, Bragadiru, Berceni sau alte localitati aflate la sud si vest de Capitala.

Unul dintre cele mai ieftine loturi de casa disponibile pe site-urile cu proprietati imobiliare se afla in comuna Domnesti, in zona Ciutaci, unde o agentie imobiliara a scos la vanzare pentru 8.000 de euro un lot de 520 de metri patrati, adica ceva mai mult de 15 euro/mp.

Citeste mai multe pe www.zf.ro