Bancile din Romania ar putea recupera de la rau-platnici anul acesta, doar din executarile silite, peste o jumatate de miliard de euro.

Din aceasta suma insa bancherii se asteapta sa incaseze cel mult 10%, adica doar circa 50 de milioane de euro. Intrebati de Gandul de ce nu reusesc bancile sa isi recupereze acesti bani, care ar putea fi folositi, de exemplu, pentru a da noi credite sau pentru a acoperi o parte din pierderi, expertii au prezentat motive dintre cele mai diverse, de la dorinta bancilor de a nu fi percepute ca masini de executat silit la nestiinta lor in a vinde proprietati sau chiar la mafia executorilor bancari, care permite tranzactionarea acestor bunuri numai intr-un cerc restrans de clienti.

In primele trei luni ale acestui an bancile au scos la licitatie peste 4.300 de locuinte sau terenuri pe care le-au luat de la rau-platici in urma executarilor silite, ceea ce inseamna ca, la un pret mediu de 30.000 de euro pe proprietate, valoarea lor totala pe 2010 ar putea depasi 500 de milioane de euro.

Din aceasta suma insa, surse bancare au declarat pentru Gandul ca bancile vor reusi sa incaseze cel mult 10%, adica 50 de milioane de euro, pentru ca licitatiile merg foarte greu si nimeni nu pare interesat sa cumpere.

Cititi mai mult pe www.gandul.info!