Asadar, cei care au bani si nu sunt superstitiosi, pot face investitia vietii. Totul este sa nu se gandeasca la oamenii care au fost scosi cu forta din case, pentru ca nu si-au mai putut plati ratele.

Din ce in ce mai multi romani au adunat datorii mari catre banci, asa ca s-au trezit cu portareii la usa.
Site-urile institutiilor financiare sunt pline de anunturi. Locuintele executate silit sunt in general mai ieftine decat cele tranzactionate de alti proprietari, in aceleasi zone.

Unul dintre cele mai avantajoase apartamente scoase la vanzare de banci este pe strada Danubiu, in zona Nicolae Grigorescu. Pretul solicitat este cu un sfert mai mic decat tarifele zonei: nici 50.000 euro, pentru un apartament cu 3 camere, de 72 mp.

In ianuarie, restantele la credite au crescut de doua ori fata de o luna obisnuita si au atins recordul de 5 miliarde de euro. Majoritatea oamenilor nu si-au platit luna trecuta ratele la creditele in euro, in special la cele ipotecare.

Bancherii recunosc ca nici asa nu-si recupereaza integral restantele si avertizeaza ca stau cu ochii pe salariile si bunurile romanilor care s-au impumutat pe o perioada lunga. Mai grav e ca in tot acest timp, la datoria initiala se adauga dobanzi care cresc substantial.