Ai putea sa crezi ca un apartament cat o "cutie de pantofi", pozitionat in centrul Londrei, care costa mai mult de 1 milion de lire sterline, este oglindirea nebuna a unei bule a preturilor in imobiliare, insa ar putea fi de fapt chilipirul sau afacerea secolului. 

Potrivit predictiilor unuia dintre cei mai mari investitori in imobiliarele din centrul Londrei, un astfel de apartament ar putea ajunge la 36 milioane lire sterline la mijlocul secolului, daca va continua cresterea anuala de 9% a preturilor.

Inflatia preturilor proprietatilor din centrul Londrei, care a marcat ultimele patru decenii si care defineste zonele Hyde Park, de la Notting Hill la Pimlico, va continua multi ani de acum incolo.

Hugh Best, director investitii la LCP: "Pretul mediu al locuintelor din centrul Londrei este acum undeva la 1,5 milioane lire sterline si a crescut cu  9% pe an. A crescut in acest ritm de 40 de ani si nu vedem niciun motiv pentru care sa nu o faca in continuare

La o crestere de 9%, un astfel de apartament va costa 6,3 milioane lire sterline pana in 2030 si 36 milioane lire sterline pana in 2050.

LCP a investit pana acum aproape 600 milioane lire sterline in proprietatile londoneze. 

"Criza din Crimeea nu va tine pe loc cresterea preturilor", spune Naomi Heaton, director executive la LCP.

"Rusii repezinta doar o parte a pietei si numarul lor este in scadere de ceva ani, in schimb ar putea veni ucrainienii sa-si investeasca banii. Londra este o destinatie pentru comunitatea celor bogati si abia incepem sa vedem chinezii. Pierderea a catorva oligarhi rusi nu este una fundamentala pentru piata imobiliara din Londra".