Pre-contractul de vânzare-cumpărare reprezintă a doua etapă a procesului de achiziție, ca urmare a semnării scrisorii de intenție neangajante de către cele două companii, în februarie 2019, a anunțat compania.

În acest moment, AFI Europe N.V. derulează operațiunile de diligență, pe care le va încheia în septembrie 2019. În condițiile finalizării cu succes a operațiunilor de diligență și a îndeplinirii anumitor condiții, cele două companii vor avansa către etapa finală a procesului de achiziție.

Contractul definitiv de vânzare-cumpărare este supus îndeplinirii anumitor condiții, anunțau în februarie rerezentanții AFI Europe.

„Casa Radio este un punct de reper în București și achiziția proiectului este în concordanță cu strategia noastră de expansiune. Având în vedere stadiul incipient al acestei achiziții, vom oferi informații actualizate privind achiziția și planurile pentru acest proiect pe măsură ce procesul avansează”, declara Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Anul trecut, AFI Europe Romania a achiziționat un teren de 4,3 hectare în proximitatea mall-ului AFI Cotroceni, unde va dezvolta un proiect mixt de birouri, spații comerciale și locuințe. Alte proiecte majore ale companiei includ AFI Tech Park, un complex de birouri situat în centrul Bucureștiului, aflat la a doua fază a dezvoltării, AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în România, în cartierul Bucureștii Noi din nordul Capitalei, și AFI Brașov, un proiect mixt de birouri și spații comerciale.

Construcția Casei Radio a început în 1986 și urma să găzduiască Muzeul Național de Istorie a Republicii Socialiste România. Deși neterminată, clădirea a fost inaugurată pentru parada de la 23 august 1989. După Revoluție, în 1992, clădirea a fost transferată în administrarea Radioteleviziunii române, pentru a găzdui radioul public. Denumită generic Casa Radio, cladirea nu a fost terminată niciodată, deși a fost vândută de-a lungul anilor mai multor fonduri străine de investiții.