Cea mai mare scadere de pret in aceasta perioada a fost inregistrata de proprietatile de acest tip din judetul Brasov, de 52%. Urmeaza cele din judetele Constanta (-38%), Prahova (-37%) si Ilfov (-29%).

In ultimele douasprezece luni, insa, cel mai mult s-au ieftinit casele de vacanta din Ilfov (-27%), urmate de cele din Prahova (-25%) si Brasov (-20%).

Vile ieftine in Constanta si Prahova

La nivel national, cele mai multe oferte sunt in Constanta, Ilfov, Brasov, Prahova si Hunedoara. In Ilfov, majoritatea caselor de vacanta disponibile sunt situate in Snagov si Corbeanca si se inscriu in segmentul de top, la fel ca cele din judetele Prahova si Brasov. In schimb, in zone turistice mai putin consacrate exista numeroase oferte pentru toate buzunarele.

Primul loc in topul celor mai scumpe case de vacanta este ocupat de o vila cu doua etaje plus mansarda si o suprafata utila de 600 de metri patrati din Sinaia, judetul Prahova. Vila are 12 camere si este pozitionata la iesirea din oras, pe drumul spre Cota 1.400. Pretul solicitat este de trei milioane de euro.

Locul doi in top este ocupat de o vila cu zece camere din Snagov. Vila este situata pe malul lacului, la demisol are o camera tehnica, spalatorie, living cu iesire catre terasa cu vedere la lac, piscina interioara de 100 metri patrati, sala de sport, crama, o baie si garaj cu doua locuri.

Proprietatea mai detine si o casa de administratie de 80 metri patrati, ponton si garaj pentru barca. Pretul de este de 1,74 milioane de euro include si o salupa.

Casa de vacanta, la pachet cu o plantatie de vita de vie sau cu o livada

Portalul a realizat si un clasament al celor mai accesibile case de vacanta, in care pe prima pozitie se afla o casa cu trei camere din localitatea Luncoiu de Sus, judetul Hunedoara. Constructia este amplasata pe un teren de 2.800 de metri patrati, iar pretul solicitat este de 15.000 de euro.

Pe pozitia a doua a fost plasata o casa de vacanta din Poiana Campina, zona Iedera, judetul Dambovita care este scoasa la vanzare la un pret de 19.500 de euro. Imobilul este construit din caramida, are trei camere plus dependinte. Suprafata terenului este 1.558 metri patrati.
Pe locul trei se situeaza o casa din caramida din comuna Boldu, judetul Buzau. Imobilul are cinci camere si se vinde impreuna cu cinci arii de vita de vie si un teren agricol de 25.000 de metri patrati pentru 20.000 de euro.

Topul celor mai ieftine case de vacanta este incheiat de o casa batraneasca bulgareasca in comuna Cornu, judetul Constanta. Casa are doua camere, baie si bucatarie si o suprafata utila de 100 de metri patrati. Terenul aferent cu o livada de pomi fructiferi are o suprafata de 1.080 de metri patrati, pretul solicitat fiind de 23.000 de euro.