Pare incredibil insa locuintele pe sistem metalic se ridica in numai cateva zile, oriunde in tara s-ar afla terenul. Iata cum:

"Aceasta structura se monteaza cu usurinta si chiar fara ruleta, iar la terminarea ansamblarii elementelor avem o constructie exacta, o casa obisnuita de 10/12 de 250 mp. O ridicam intr-o saptamana si o placam cu OSB si in alte 2 saptamani o semifinisam la exterior, tencuita, cu tamplarie si cu instalatii sanitare", explica Marius Rotar, constructor.

Cel mai vandut model este cel de 72 de mp, care l-a incantat si pe Alin, proaspat proprietar: „26.000 de euro e un pret foarte bun, eu sunt foarte multumit, e foarte bine izolata, si fonic, si termic."

Pentru ca este izolata extrem de bine, locuinta nu necesita o incalzire costisitoare. Pentru o casa de 200 de metri patrati, de exemplu, proprietarul nu va plati o factura mai mare de 100 de lei, promit dezvoltatorii.

Piatra constructiilor din caramida este si anul acesta in cadere cu 10%, asa ca preturile ar putea scadea si in cazul lor. Pana atunci insa inovatia caselor pe sistem metalic sunt un concurent real. In functie de suprafata si dotari, casele pe sistem metalic se vand cu preturi cuprinse intre 20 si 50 de mii de euro.