Va reamintim ca este vorba despre un teren de 10 hectare, adica 100.000 de metri patrati, situat in nordul Capitalei, langa Scoala Americana.

Dragos Dragoteanu, proprietarul agentiei imobiliare Euroest, care este foarte activa in zona respectiva, spune ca terenul in cauza poate fi evaluat acum la maximum 80 de euro pe metrul patrat adica 8 milioane de euro in total, ceea ce inseamna aproape dublu fata de valoarea estimata de Piturca.

La randul sau, specialistii Colliers au aratat ca, in zona respectiva, preturile terenurilor sunt intre 50 si 150 de euro pe metrul patrat, totul depinzand de pozitionarea fata de sosea si de deschidere. Acest lucru ar duce evaluarea terenului intre 5 si 15 milioane de euro!

"Daca are o deschidere mica si este mai in spate este evaluat la 50 de euro pe metru patrat, iar daca are o deschidere mai mare si este langa Soseaua principala Pipera - Tunari poate ajunge sa coste 150 de euro", explica Alina Vintila, expert evaluator in cadrul Colliers.

Piturca a povestit astazi intr-o conferinta de presa ca joi seara, l-a sunat pe Gigi Becali si a venit la stadion unde au discutat 2-3 ore in birou.

"I-am spus: «Am crezut ca intelegerea noastra se va baza pe sinceritate si incredere, dar vad ca nu se poate cu tine sa fac performanta». I-am zis sa nu incerce sa ma umileasca cum a facut el cu multi alti antrenori. Pai daca acum s-a intamplat asa, ce se intampla peste o luna, ce se intampla daca pierdeam cu Branestiul sau ce se intampla daca pierdeam in Liga Europa? Iesea el iar la televizor si ne umilea. De aia i-am spus ca eu vreau garantie acel teren, care cred ca valoreaza 3-4 milioane de euro. Si sa punem clauze, «iar daca te bagi la echipa, daca imi umilesti jucatorii sau pe noi, atunci luam aceasta garantie si plecam». Asta a fost ultimatumul meu. Asta am dorit eu. Dar el a spus ca nu poate face asta. Atunci ne-am dat mana, am decis ca staful sa mearga cu echipa si asta a fost totul", a relatat fosttul antrenor al Stelei.

Antrenorul a mentionat ca oricum nu ar fi incasat garantia reprezentata de acel teren, ci doar vroia ca Gigi Becali sa nu mai ii atace pe membrii stafului tehnic, pe jucatori si pe suporteri.

"Imi pare rau ca nu i-am cerut din prima garantii de 50-100 de milioane de euro ca sa nu vorbeasca. Dar sa nu intelegeti ca eu ii interziceam sa apara la televizor. Eu vroiam doar sa nu mai vorbeasca prostii. Sa nu dea in munca mea, a jucatorilor, sa nu dea in suporteri", a mai povestit Victor Piturca.

Gigi Becali a spus, la randul sau, ca terenul respectiv ar valora pana la 20 de milioane de euro!