Cladirea pe care o propune firma americana de design va pluti pe ocean si va ajunge la o adancime de 400 de metri. Imaginati-va Turnul Eiffel scufundat si mai adaugati vreo 70 de metri! Veti obtine astfel imaginea ambitiosului proiect!

Gyre arata ca o floare care pluteste si are “codita” scufundata. Aceasta structura o ajuta sa reziste presiunii exercitate de apa. Astfel, din apartamente se poate admira de jur imprejur doar… oceanul. Centrul constructiei are un diametru de 1,25 kilometri, iar primul etaj are 30.000 de metri patrati. Ultimul, aflat la cea mai mare adancime, ajunge la 600 de metri patrati.

De mentionat ca suprafata totala a structurii este de 212.000 de metri patrati, cam cat 40 de terenuri de fotbal.

Deasupra, navele pot acosta, iar dedesubt vor exista locuinte, un hotel, un cinema, diverse magazine etc. Cladirea isi va produce singura toata energia necesara, cu ajutorul soarelui, al vantului si bineinteles al apei. Este vorba, asadar, de energie regenerabila.

Inginerii care au realizat proiectul s-au gandit sa foloseasca pana si apa de ploaie, ce va ajuge la locatarii si la turistii constructiei subacvatice.

Crezi ca acesta este modelul de oras al viitorului sau doar un vis care nu va deveni niciodata realitate? Scrie in sectiunea "Comentarii" de mai jos!