"Eu ocup locuinta in conformitate cu prevederile legale, spre deosebire de altii. Nu e niciun secret, e publicata si in Monitorul Oficial", a spus Daniel Funeriu, aratand ca i-a fost repartizat de catre RA-APPS apartamentul de 209 mp din strada Eminescu, in sectorul 2 al Capitalei, de cand a fost numit ministru al Educatiei in Guvernul Emil Boc.

El a adaugat ca plateste intretinerea si celelalte cheltuieli aferente locuintei si ca nu a acumulat datorii in acest sens. "Nu am nimic cu publicarea listei chiriasilor de catre Guvern, e o idee buna, cu conditia sa fie integrala. Senzatia mea este ca lista publicata nu e completa", a adaugat Funeriu, citat de Mediafax.

Nazare: „Apartamentul RA-APPS este locuinta de serviciu. Sunt in proces de inchiriere a unei noi locuinte”

Deputatul PDL Alexandru Nazare precizeaza ca apartamentul inchiriat de la RA-APPS i-a fost repartizat ca locuinta de serviciu in aprilie 2012 cand ocupa functia de ministru si ca in prezent este "in proces de inchiriere a unei noi locuinte". Nazare a transmis miercuri seara o serie de precizari avand in vedere mentionarea numelui sau in lista chiriasilor RA-APPS.

"Apartamentul inchiriat de la RA-APPS mi-a fost repartizat ca locuinta de serviciu in luna aprilie 2012 cand ocupam functia de ministru al Transporturilor si Infrastructurii, ca urmare a faptului ca nu detineam o locuinta in municipiul Bucuresti. Contractul incheiat cu RA-APPS pentru acest apartament a prevazut obligatia mea de a plati o chirie lunara de 595 euro plus cheltuieli de 286 lei", mentioneaza deputatul.

Democrat-liberalul mai spune ca in decembrie 2012 a primit o comunicare din partea RA-APPS prin care i se solicita rezilierea acestui contract. "Prin urmare, din data de 29 decembrie 2012 apartamentul respectiv este la dispozitia RA-APPS, eu fiind in proces de inchiriere a unei noi locuinte, intrucat nu detin in continuare o proprietate in municipiul Bucuresti", adauga deputatul PDL.

Geoana: „Motivul ramanerii in casa RA-APPS tine de pregatirea achizitionarii unei case proprietate”

Senatorul PSD Mircea Geoana precizeaza ca singurul motiv pentru care a continuat sa locuiasca in casa RA-APPS dupa incheierea functiei de presedinte al Senatului a fost legat de pregatirea unei solutii definitive de achizitionare sau construire a unei locuinte proprietate personala.

"Nu este vorba de niciun privilegiu. Singurul motiv pentru care am continuat sa locuiesc in aceasta casa dupa incheierea functiei de presedinte al Senatului a fost legat de pregatirea unei solutii definitive de achizitionare/construire a unei locuinte proprietate personala. Asa cum este de notorietate, am incercat sa achizitionez o locuinta in 2009, dar proiectul a esuat din cauza intrarii in faliment a investitiei respective", mentioneaza Geoana, pe contul sau de Facebook.

El arata ca a reluat acest demers si in viitorul apropiat va rezolva problema unei locuinte. "Oricui i-ar conveni sa plateasca o rata lunara la un credit pentru propria locuinta decat sa contribuie prin chiria platita la bugetul RA-APPS", subliniaza Geoana.

El precizeaza ca nu beneficiaza de locuinta de protocol sau de serviciu si de niciun alt privilegiu si ca, dimpotriva, si in perioada in care a fost presedinte al Senatului si ar fi avut dreptul la locuinta de protocol in regim de gratuitate a continuat sa plateasca chirie. "Referitor la informatiile aparute zilele acestea, doresc sa precizez clar ca nu beneficiez de locuinta de protocol sau de serviciu si de niciun alt privilegiu. Dimpotriva, chiar si in perioada decembrie 2008 – noiembrie 2011 cat timp am fost presedinte al Senatului Romaniei si aveam legal dreptul la locuinta de protocol in regim de gratuitate, eu am continuat sa platesc chirie", mentioneaza Geoana.

Acesta arata ca, mai mult, contractul sau este unul perfect legal si plateste o chirie la pretul pietei, stabilita in 2007, intr-o perioada de boom imobiliar.

Geoana mentioneaza ca apreciaza decizia primului-ministru Victor Ponta de a face ordine in acest domeniu si de a lua o serie de decizii concrete. "Sunt multi cei care beneficiaza de locuinta de protocol fara a avea dreptul, cu chirii modice sau chiar gratuit. Nu este si nu a fost cazul meu", conchide Geoana.

Guvernul a prezentat lista chiriasilor RA-APPS, pe care figureaza, printre altii, si Mircea Geoana (3.195 euro pentru 8 camere de 246 mp).