China Town Romania a finalizat in prima etapa a proiectului cinci linii de magazine de tip showroom, amenajate in noua hale care cuprind 350 de spatii comerciale moderne, iar pana in luna februarie 2011 se vor ridica inca trei hale, care vor conduce la deschiderea unui total de 1.240 de magazine, cu o investitie de 41 milioane euro, se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert si Industrie Chineza-Romana, citat de Mediafax.

Pentru a doua etapa, pentru care investitorii vor aloca peste 50 milioane euro si care va fi finalizata in perioada 2011-2013, lucrarile vor fi initiate marti.

Proiectul urmeaza sa cuprinda locuinte, precum si spatii verzi, alei, scoli, gradinite, magazine, restaurante si depozite.

In urma cu peste doi ani si grupul Niro, controlat de omul de afaceri Dumitru Nicolae, a anuntat constructia unui proiect China Town, care ar fi trebuit sa cuprinda spatii comerciale totalizand 300.000 metri patrati, o zona permanenta de expozitie de 100.000 metri patrati, un hotel si o cladire de birouri, aproximativ 600 de apartamente, un mall si cladiri specifice proiectelor China Town din strainatate.