"Cei 100 de expozanti prezenti la editia din acest an, a 23-a, vin cu oferte speciale, cu reduceri chiar si de 5.000 de euro. De asemenea, vizitatorii au posibilitatea de a incheia rate direct la dezvoltatori", a spus ea.

Potrivit lui Bercea, printre oferte se afla garsoniere de 17.000 de euro si apartamente cu doua camere la pretul de 26.000 de euro.

"La polul opus, avem un penthouse in valoare de 1,3 milioane de euro, care este cel mai scump imobil scos la vanzare in cadrul targului, precum si apartamente cu 500.000 de euro. Majoritatea pietei imobiliare se misca datorita programului Prima Casa, insa in ultimul timp a crescut si cererea pe segmentul de lux", a mai afirmat Bercea.

In acest an vor fi predate peste 1.000 de locuinte din segmentul premium. Cea mai mare parte a acestora, aproximativ 750 de unitati, vor fi in zone ultracentrale, precum Dorobanti si Floreasca-Barbu Vacarescu.

Potrivit Cristinei Bercea, la mare cautare sunt in aceasta perioada apartamentele din Valea Prahovei, dar si cele de pe litoral. "Ca noutate, anul acesta avem o oferta de "time-sharing": pentru 4.500 de euro, esti proprietar periodic al unui apartament pe litoral, cu vedere la mare", a continuat ea.

Cererea s-a dublat, din cauza incertitudinii create de darea in plata

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, dinamica pietei imobiliare s-a schimbat odata cu incertitudinea creata de legea darii in plata, astfel ca cererile din segmentul rezidential s-au dublat fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar tinerii si familiile se grabesc sa semneze actele pentru o locuinta. Astfel ca 70% din ofertele din acest an de la targ se incadreaza in programul Prima Casa.

Jucatorii din sectorul real-estate si domeniile conexe sustin ca ultimul an a fost cel mai bun an, din 2008 incoace.

'In primele trei luni ale lui 2016, numarul vizitatorilor a urcat cu aproape 15% fata de perioada similara a anului trecut. Totodata, se observa o crestere semnificativa a cautarilor privind apartamentele cu trei camere (18%). Putem afirma, cu siguranta, ca inceputul lui 2016 este cel mai bun inceput de an de la startul crizei', declara Bogdan Severin, director de vanzari IMOPEDIA.ro, citat in comunicat.

Aproximativ 3.200 de locuinte vor fi finalizate in acest an in zona de nord a Bucurestiului, potrivit unui studiu realizat de catre Coldwell Banker Affiliates of Romania. "Cea mai mare pondere a acestor locuinte, 66% (aproximativ 2.200 de unitati), este reprezentata de locuinte destinate clasei medii, amplasate in zone precum Aviatiei si Baneasa in timp ce aproximativ 25%, adica peste 700 de unitati, sunt locuinte premium si de lux, amplasate in zone precum Dorobanti, Herastrau sau Barbu Vacarescu', afirma Alexandru Pricop, managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

In timp ce zona de nord a Capitalei a revenit in atentia constructorilor de locuinte, sudul Bucurestiului isi continua extinderea fulminanta. 'Numarul de tranzactii imobiliare realizate in ultimele 4 luni in zona de sud a capitalei s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar in momentul de fata in peste 30% din ansamblurile rezidentiale reprezentate de SudRezidential.ro clientii se inscriu pe lista de asteptare pentru a cumpara o locuinta', a spus, la randul sau, Catalin Grigore, General Manager SudRezidential.ro.

Targul National Imobiliar are loc in perioada 15-17 aprilie, la Palatul Parlamentului.