Procesul a fost initiat de 15 cumparatori, la Curtea Federala din Manhattan, dupa patru luni de la inaugurarea cladirii de 46 de etaje, care functioneaza si in regim de hotel.

Trump SoHo este un proiect comun al companiilor Trump Organization, Bayrock Group si Sapir Organization, iar cele mai ieftine apartamente au un pret de 1,2 milioane de dolari.

Potrivit plangerii, cele trei companii au afirmat in prezentari catre presa si investitori ca vanzarile au depasit 60% din proiect.

La finalizarea contractelor, cumparatorii au aflat ca de fapt doar 62 din cele 391 de apartamente erau vandute, reprezentand 16% din total.

Multe banci nu acorda imprumuturi pentru achizitia de apartamente atunci cand dezvoltatorul detine inca peste 50% din acestea, iar riscurile cresc din cauza obligatiilor dezvoltatorului catre proprii creditori ai companiei, sustin avocatii.

Printre acuzati se regasesc si copiii miliardarului american, Ivanka Trump, Eric Trump si Donald Trump Jr.

Trump SoHo este diferit de alte proiecte imobiliare prin faptul ca proprietarii au dreptul sa locuiasca in apartamente doar 120 de zile pe an si nu mai mult de 29 de zile consecutive intr-o perioda de 36 de zile.

Doua treimi din an, apartamentele ar trebui sa fie inchiriate in regim hotelier.