Astfel, in luna iunie, pentru un apartament de doua camere chiria medie solicitata de proprietari era de 350 de euro, cu 5% mai putin fata de inceputul anului, cand acesta se situa la 370 de euro. Pentru o garsoniera, pretul mediu in iunie a fost de 250 de euro, cu 4% mai mic decat in ianuarie.

In cazul apartamentelor cu trei camere, fata de luna ianuarie se constata o scadere a chiriei cu 10%, de la 540 de euro la 490 de euro in iunie. Si pentru apartamentele de patru camere tendinta este aceeasi, pretul de inchiriere a acestora scazand cu aproximativ 15%, de la 770 de euro in ianuarie la 660 de euro in iunie.

"Luna de tranzit dintre cele doua jumatati ale anului curent a adus un nou minim istoric al pretului de inchiriere pentru apartamentele din Capitala. Pe toate segmentele de apartamente s-a inregistrat o scadere a chiriilor medii solicitate de proprietari", se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar.

Fata de luna precedenta, preturile au scazut usor, exceptand garsonierele, in cazul carora chiria medie a ramas la acelasi nivel din luna mai.

Pentru apartamentele cu doua camere scaderea a fost de 1%, in timp ce pentru trei camere s-a inregistrat o reducere de 7%. Apartamentele de patru camere au inregistrat un pret mediu al chiriei redus cu 17% fata de luna anterioara.

In ceea ce priveste oferta, numarul apartamentelor nou aparute pe piata inchirierilor a crescut cu 27% fata de inceputul anului, doar in iunie fiind scoase pe piata 2.820 de apartamente, cu 36% mai multe decat in mai.

Cele mai multe oferte scoase pentru inchiriere in luna iunie au fost pe segmentul apartamentelor de doua camere, acestea fiind urmate de garsoniere si apartamentele de trei camere.

Cele mai putine oferte noi au fost de patru camere.

"Numarul de oferte a crescut semnificativ in ultimele sase luni. Cresterea s-a datorat aparitiei unui numar din ce in ce mai mare de apartamente cu un numar inferior de camere. Cresterea a fost influentata si de stocul de locuinte venit din zona ansamblurilor rezidentiale noi. O parte dintre dezvoltatori au schimbat destinatia apartamentelor, intrand pe piata inchirierilor cu locuintele ramase nevandute", se mentioneaza in comunicat.

Reprezentantii portalului estimeaza continuarea scaderii chiriilor pana in jurul lunii septembrie, cand revenirea din vacanta a studentilor va aduce o crestere a cererii, in special pe segmentul locuintelor de maximum trei camere.

Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.NET si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet.