Numarul de oferte nou aparute pe piata a crescut semnificativ in septembrie 2010, fiind inregistrata cea mai mare valoare de cand se fac aceste masuratori.

Astfel, in septembrie 2010, peste 3.800 de apartamente au fost scoase la inchiriat.

Conform AnunturiParticulari.ro, serviciul de monitorizare al tuturor ofertelor imobiliare publicate de particulari in presa si pe internet, peste 23.000 de apartamente au fost scoase pe piata pentru inchiriere in primele noua luni ale anului 2010, in Capitala.

Recordul este detinut de apartamentele cu 2 camere cu peste 9.600 de oferte, urmate de garsoniere cu mai mult de 7.700. Asta in timp ce numarul de apartamente cu 3 camere scoase la inchiriat a ajuns la peste 4.500.

Chiria medie solicitata initial de proprietari pentru garsoniere a scazut pana la 241 euro. Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, chiria a scazut cu aproape 50 de euro.

Pentru apartamentele de 2 camere ofertate in luna septembrie, pretul de inchiriere a fost cu 3% mai mic fata de august, avand o valoare medie de 328 de euro. Chiriile pentru 2 camere au ajuns aproape la jumatate din valoarea solicitata in aceeasi perioada a anului 2008, cand preturile erau mai mari cu aproximativ45%.

Pentru apartamentele de 3 camere proprietarii au solicitat un pret de inchiriere mai mic cu 2% fata de luna august.

Chiria media a fost de 475 de euro, cu 12 procente mai redusa fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu aproape 400 de euro mai mica decat media lunii septembrie 2008.

La apartamentele de 4 camere a fost solicitata o chirie medie de 662 de euro, situata in jurul aceleiasi valori de luna precedenta, dar cu 15% mai mica decat in luna septembrie a anului trecut.

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

AnunturiParticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.NET si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet.