Lichidatorul, firma Edge Business Restructuring, vrea sa vanda 72 de vile, sase blocuri de locuinte si un club, suprafata totala construita a activelor fiind de circa 50.000 de metri patrati, iar terenul pe care este dezvoltat complexul imobiliar este de circa 6,5 hectare.

Proiectul prevedea constructia a 126 de vile, precum si a unui numar de sase blocuri cu 254 de apartamente, in urma unei investitii de circa 50 milioane de euro, proiectul fiind situat in zona Pipera-Tunari din nordul Capitalei.

"Constructia complexului a inceput in anul 2006, iar cele 126 de vile sunt in diverse stadii de dezvoltare. In total, mai sunt disponibile 72 de vile, in conditiile in care am reusit sa mai vindem 12 unitati in insolventa. Cele sase blocuri sunt la stadiul de structura, iar clubul - un centru spa multifunctional, cu piscina, spatii de sport, de joaca pentru copii si restaurante - a fost ridicat, insa nu a fost finalizat. Creditorul, respectiv BCR, a decis in luna decembrie sa incercam sa vindem proiectul unui singur investitor prin negociere directa", a declarat Corneliu Botnariuc, partener in cadrul Edge Business Restructuring, citat de Mediafax.

Dezvoltatorul complexului, firma Mainrom Invest, este controlat de firmele Gome Enterprises si Rayford Technical & Medical Consulting si a intrat in faliment in anul 2013, dupa ce a fost deschisa procedura de insolventa la solicitarea BCR, finantatorul proiectului. Potrivit lui Botnariuc, BCR are de recuperat 26 de milioane de euro din proiect, reprezentand peste 80% din masa credala.

Botnariuc a mentionat ca exista investitori interesati sa cumpere proiectul si a primit chiar 5-6 oferte din partea acestora, cu care a inceput negocierile directe.

"Pretul de pornire al negocierilor este de 9,3 milioane de euro, dar cel mai probabil ca vanzarea se va face la un pret cu 10-20% mai redus decat cel propus de noi. Investitorii interesati au propus preturi cu cateva zeci de procente mai mici decat valoarea propusa, insa credem ca prin negociere vom ajunge la un nivel convenabil pentru ambele parti", a adaugat Botnariuc.

Din 2008, de la declansarea crizei financiare, mai multe proiecte rezidentiale au intrat in faliment, insa doar cu cateva exceptii acestea au fost preluate de investitori pentru a fi finalizate si repuse pe piata. In marea majoritate a cazurilor, proiectele au fost preluate de bancile finantatoare in contul datoriilor.