Volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, ca serie bruta, cu 5%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de constructii noi cu 14,5%, respectiv cu 3,7%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 4,8%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale cu 8,8%, respectiv cu 3,2%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 0,3%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, cu 4,7%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de constructii noi cu 16,7%, respectiv cu 1,8%.

La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o scadere cu 3,1%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale cu 12,4%, respectiv cu 3,4%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 0,2%, spune INS.

In luna mai, comparativ cu aprilie, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 6,2%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale, cu 34,0%, si la lucrarile de constructii noi, cu 3,7%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 0,3%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la cladirile nerezidentiale, cu 20,3%, cladirile rezidentiale, cu 3,6%, si la constructiile ingineresti, cu 0,5%.

In ceea ce priveste comparatia cu aceeasi luna din 2015, volumul a crescut, ca serie bruta, cu 8,9%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 16,6%, lucrarile de constructii noi cu 8,4% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 5,9%.

Pe obiecte de constructii, cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti au crescut cu 15,1%, respectiv cu 9,4%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 3,7%.