Un numar de 11.307 de romani si-au luat autorizatii de constructie de cladiri rezidentiale in primele patru luni ale acestui an.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), raportat aprilie 2010 la aprilie 2009, numarul autorizatiilor de constructie este insa in scadere cu 9,5%.

INS remarca faptul ca se construieste mai mult in regiunile Sud-Muntenia (+116 autorizatii), Nord-Est (+70 autorizatii) si Sud-Vest (+49 autorizatii) si mai putin in regiunile de dezvoltare: Centru si Nord-Vest.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in aprilie 2010 s-au eliberat cu 385 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, scadere reflectata in aproape toate regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante reduceri au fost in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-105 autorizatii), Sud-Est (-100 autorizatii), Nord-Vest (-78 autorizatii) si Nord-Est (-58 autorizatii).

Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat insa in regiunea de dezvoltare Centru (+13 autorizatii).

In primele patru luni s-au eliberat 11.307 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 22,8% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Cele mai semnificative reduceri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (-687 autorizatii), Sud-Est (-599 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-528 autorizatii), Nord-Vest si Nord-Est (-447 autorizatii fiecare).

Citeste si articolul: Constructorii de case au scazut preturile cu 30% si se gandesc la noi ieftiniri!

Citeste si articolul: Casele pe structura de lemn sau de otel incep sa prinda pe o piata a "celui mai ieftin"!