In orasul Wenzhou, unde pretul caselor a scazut brusc, un dezvoltator imobiliar a promis primilor 150 de cumparatori de apartamente in complexul sau rezidential si cheile unui BMW.

Propunerea arata disperarea dezvoltatorilor chinezi, care au construit foarte mult in timpul bulei imobiliare si care se vad acum cu casele goale.

Dezvoltatorii chinezi nu s-au grabit sa reduca preturile dupa scaderea cererii, dar unii dintre ei incep sa capituleze dupa vanzarile proaste din luna octombrie.

Altii prefera sa mentina preturile la acelasi nivel, dar ofera in schimb gradini mai mari, genti Louis Vuitton, croaziere sau masini.

Cine semneaza un contract si plateste pe loc poate pleca cu un BMW”, spune reprezentantul unui complex rezidential, care detine 868 de apartamente scoase la vanzare in Wenzhou.

Incetinirea sectorului imobiliar din China este o veste proasta pentru intreaga lume pentru ca acest sector asigura o cerere importanta pentru materii prime si juca un rol important in sustinerea cresterii economice.

Citeste si:

Partea intunecata a infrastructurii din China: autostrazile zac necirculate, porturile sunt neprofitabile, iar aeroporturile, goale

China nu mai pozeaza in salvatoare: "Europa este cea care trebuie sa rezolve problema datoriei europene"

Romanii vor fi platiti cu bani chinezesti. Ce companii investesc in Romania si ce salarii vor oferi VIDEO