Doamnele care nu mai vor sa tarasca aspiratorul prin toata casa pot alege varianta in perete. Sistemul de aspiratie prevede un robot de mare putere, montat in subsolul casei si tubulatura aferenta trasa prin zidarie. Pe masura ce aspirati, gunoiul circula prin instalatie si se strange la subsol intr-un rezervor special. Furtunul este prevazut cu un maner pe care este un intrerupator, in momentul in care dorim sa aspiram ne conectam la priza. Sistemul nu este unul nou. Si la Castelul Peles exista montat un aparat similar de peste 100 de ani.

Cine nu vrea sa schimbe aspiratorul poate alege un sistem digital de actionare prin tableta a ferestrelor. Atinge un buton si geamul se deschide. Si cum orice confort costa, aflati ca o asemenea fereastra inteligenta valoreaza cel putin 750 de euro. Daca o dotati si cu rulouri exterioare sau jaluzele, pretul se dubleaza.

Cu citeva mii de euro puteti schimba si aspectul interior al casei. Semineul suspendat, de pilda, are un design special pentru care a fost premiat la concursuri internationale, dar se si roteste la 360 de grade. Semineul e din otel si poate fi montat intr-o casa cu pereti inalti de cel putin 3 metri. In functie de model si dimensiune, poate ajunge si la 7.000 de euro.

O atentie deosebita merita si peretii. Designerii ne propun tapetul ecologic. Costa 50 de euro metrul patrat, iar procesul tehnologic e unul complicat. Pentru inceput, frunzele sunt lasate la uscat, la o temperatura ridicata de sapte ore, apoi doua zile la temperatura camerei. La final sunt vopsite si presate.

Interesant este si tapetul din metal. Atentie, insa! Indicat ar fi sa nu il montati in toata casa, pentru ca riscati sa ramaneti fara semnal la telefon.