Grupul s-a mutat in urma cu doua saptamani in casa din cartierul Highgate, in nordul Londrei, in apropiere de locuintele fotomodelului Kate Moss si actorului Jude Law.

Tinerii est-europeni au pus un afis pe fereastra din fata in care revendica "drepturile ocupantului" unei cladiri abandonate, in baza legii penale.

Vecinii sustin ca politia le-a spus ca "nu este treaba lor", atunci cand le-au cerut ofiterilor sa intervina impotriva ocuparii abuzive a cladirii. De asemenea, proprietarul, un dezvoltator imobiliar, stie ca imobilul a fost ocupat.

Intr-o instiintare legala, ocupantii il ameninta pe proprietar cu actiuni judiciare daca va incerca sa intre in casa. "Orice intrare in acest perimetru fara permisiunea noastra este o infractiune penala, intrucat fiecare dintre noi, care suntem in posesie fizica, se opune unei asemenea intrari".

Farukl Islam, proprietarul unui restaurant din apropiere, afirma ca a chemat politia dupa ce a observat sase est-europeni, de 18-19 ani, care s-au mutat in casa. Acestia nu ies din locuinta ziua, dar circula frecvent noaptea.

O tanara poloneza, in varsta de 24 de ani, declara ca a fost nevoita sa ocupe aceasta casa, deoarece nu isi permite sa plateasca chirie in capitala britanica. "Proprietarul stie ca suntem aici, asa ca totul este clar si nimeni nu sufera", adauga aceasta. "Intotdeauna incercam sa gasim cladiri care sunt goale si abandonate".