La finele lunii decembrie, actionarii Rosal Grup, unde Honorius Prigoana are o participatie de 67%, au aprobat vanzarea catre retailerul de bricolaj a unui teren cu o suprafata de circa 50.000 mp, situat in localitatea Pantelimon. Tranzactia urmeaza sa fie semnata in februarie. 

Cele doua companii au semnat si un antecontract de vanzare-cumparare a terenului cu pretul "global, ferm si nemodificabil", de 25 de milioane de lei, la care se adauga TVA, rezultand un pret de 140 de euro/metru patrat. 

Terenul vandut de familia Prigoana este cel pe care construise in toamna lui 2012 complexul Exporom, inchis ulterior. Firma Exporom a fost dizolvata si lichidata la sfarsitul anului trecut, la cererea actionarilor. 

In pretul platit de Dedeman intra si cei 15.000 de metri patrati de hale construite de familia Prigoana pe terenul respectiv. 

Potrivit unor surse din piata de bricolaj, Dedeman ar urma sa construiasca pe terenul achizitionat un centru logistic. 

Dedeman a mai cumparat, la sfarsitul anului trecut, tot de la Rosal Grup, aproape trei hectare de teren situat in sectorul 3 din Bucuresti, valoarea tranzactiei fiind de 5,9 milioane de euro, cu TVA (160 euro/metru patrat).  Cele cinci loturi de teren intravilan, in suprafata totala de 29.700 metri patrati, sunt situate pe Strada Dudesti - Pantelimon, in sectorul 3 al Capitalei, unde functiona sediul central al companiei de salubritate Rosal. 

Dedeman, cea mai mare companie din domeniul retailului cu materiale de constructii si amenajarilor interioare din Romania, este detinuta de oamenii de afaceri Dragos si Adrian Paval si a incheiat anul 2013 cu afaceri de 2,67 miliarde lei (606 milioane euro) si un profit net de 288,3 milioane lei (65,2 milioane euro). 

Reteaua Dedeman din Romania numara 40 de magazine, compania anuntand ca vrea sa ajunga la 50 pana la finele acestui an.