Ceilalti demnitari trebuie sa elibereze casele primite de la RA-APPS, pentru ca vor fi vandute. Aproape 700 de imobile vor fi scoase la licitatie, dupa ce statul a incercat fara succes si anul trecut sa le gaseasca proprietari.

Potrivit unei ordonate de guvern aprobate in ultima sedinta, ministrii si functionarii cu rang de ministru vor fi mutati intr-un bloc din centru, singura cladire pe care Guvernul o mai pastreaza in Bucuresti.

Pentru cazare, RA-APPS îşi păstrează doar un bloc de pe strada Mihai Eminescu din Capitală. Acesta are 65 de apartamente confortabile, în care vor avea voie sa locuiasca doar miniştrii. Cand isi pierd locul in Guvern, acestia trebuie sa elibereze apartamentul in termen de 15 zile.

Ceilalti demnitari, consilieri, directori din ministere sau sefi de autoritati trebuie sa elibereze locuintele in care stau.

"Gata cu RA-APPS şi Guvernul - agenţie imobiliară! Păstrăm facilităţi doar pentru miniştri. Secretarii de stat in maximum trei luni - vorbesc de cei din afara Bucureştiului -  în trei luni să poată să-şi rezolve problema imobiliară... Toate celelalte le vindem...", a spus premierul Victor Ponta.

Demnitarii vor primi totusi o subventie de 1.550 de lei de la stat pentru a plati chiria.

Regia Protocolului de Stat va pastra, insa, celebrele Vile de protocol de pe malul Lacului Floreasca, dar si vilele din Neptun, Sinaia, Scrovistea sau Covasna. De ele vor beneficia presedintele tarii, premierul, presedintii celor doua Camere si invitatii straini de rang inalt.

La inceputul anului Guvernul a publicat o lista cu toti care stau in case de la RA-APPS desi nu mai au dreptul. In prezent, RA-APPS are 484 chiriasi persoane fizice si aproape 300 de firme, fundatii si partide politice.