Complexul, amplasat pe strada Aleea Terasei, se numeste Evocasa Serenia si are 10 etaje, iar apartamentele cuprind studiouri si unitati cu 2 si 3 camere, se arata intr-un comunicat al Adama.

"Dupa ce in anul 2012 compania a reluat dezvoltarile post-criza cu faze noi de dezvoltare in proiecte deja existente, acesta este primul ansamblu rezidential ridicat intr-o zona a orasului complet noua pentru dezvoltator. Investitia pentru noul complex de locuinte se ridica la 3 milioane euro, suma integral alocata din fondurile companiei, lucrarile urmand sa fie demarate in martie 2015 si programate pentru finalizare intr-un termen de 12 luni", se mentioneaza in comunicat.

Antreprenorul general al lucrarii este PlastROM, companie romaneasca, care a mai fost implicata in constructia de cladiri de birouri, ansambluri rezidentiale, centre comerciale, iar managementul de proiect este asigurat de Vitalis Consulting, companie cu care Adama a colaborat la toate proiectele sale post-criza.

"Sectorul rezidential din Romania este una din cele mai importante tinte de pe radarul local al Adama intrucat acest segment cunoaste o crestere graduala in conditiile in care cererea de locuinte dedicata sectorului middle-market este insuficient acoperita. Incepand cu ianuarie 2014, am derulat intern o analiza aprofundata a portofoliului comun de terenuri apartinand Immofinanz si Adama pentru a-i stabili fiecaruia cea mai potrivita utilizare, iar pe terenul din cartierul Berceni lansam prima dezvoltare ca urmare a acestei analize", a declarat, in comunicat, Laszlo Csiki, directorul executiv Adama Group.

Suprafetele apartamentelor variaza intre 36 metri patrati pentru un studio si 63 metri patrati pentru un apartament de 3 camere, iar preturi pornesc de la 39.900 euro (TVA inclus).

"Sudul Capitalei a cunoscut cea mai mare extindere rezidentiala in ultimii 3 ani, dar dezvoltarile au avut loc mai ales in afara orasului", a declarat Alina Necula, head of marketing & sales Adama Group.

Cu aceasta noua dezvoltare, investitiile post-criza realizate de Adama se apropie de 20 milioane euro, alocate exclusiv din fondurile companiei. Ansamblul rezidential din cartierul Berceni este al treilea obiectiv investitional dupa cea de-a doua etapa de dezvoltare din Edenia Titan si Evocasa Optima - Bucuresti (210 unitati si o investitie totala de 14,1 milioane euro) si ultima etapa a Copou Bellevue - Iasi (50 unitati si o investitie de 1,7 milioane euro).

Adama este activa in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia. Compania a construit pana in prezent peste 1.700 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri, in proiecte in Bucuresti - Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, in Ploiesti - Evocasa Orizont, Bacau - Evocasa Completa, Brasov - Evocasa Viva, Iasi - Copou Bellevue si Cluj. Numarul unitatilor vandute de catre Adama se ridica la peste 1.200.