"Vacanta studentilor pune presiune pe oferta de locuinte scoasa la inchiriere pe perioada verii in Bucuresti si in marile orase, iar proprietarii sunt mai flexibili la negociere in acest interval. Astfel, perioada de vara este una propice pentru cautarea unei chiri", se arata intr-un comunicat al portalului.

Portalul imobiliare.ro a realizat un clasament al celor mai ieftine chirii in cele mai cautate cartiere din Bucuresti si alte mari orase din tara.

Drumul Taberei este cel mai cautat dintre cartierele Capitalei, in aceasta zona chiriile la garsoniere pornesc de la 180-190 de euro pe luna. Pentru o asemenea suma poate fi inchiriata o locuinta complet mobilata si utilata, cu o suprafata de 32 de metri patrati, situata la un etaj intermediar. Acelasi pret cerut il are insa si o garsoniera nemobilata, cu o suprafata utila ceva mai mare (40 de metri patrati), situata la parterul unui bloc cu noua nivele.

La doua camere, chiriile incep de la 210-220 de euro pe luna, pentru un apartament cu o suprafata utila cuprinsa intre 40 si 48 de metri patrati, complet mobilat si utilat. Pe segmentul locuintelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro.

Cartierul Militari se afla pe locul doi in topul celor mai cautate zone din Capitala pentru inchirierea de locuinte. Aici, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe luna. La acest pret este scoasa pe piata o locuinta mobilata, cu o suprafata utila de 30 de metri patrati, situata in ansamblul rezidential Westgate, din zona Preciziei, din apropierea statiei de metrou cu acelasi nume. Acest pret este insa valabil doar pentru clientii care pot plati chiria in avans pe un an de zile.

Pentru o proprietate similara, dar situata intr-un bloc vechi, cei interesati ar trebui sa plateasca cel putin 180 de euro pe luna.

Pe segmentul locuintelor cu doua camere, cel mai mic pret cerut este 200 de euro. Pentru aceasta suma poate fi inchiriat un apartament vechi, cu o suprafata utila de 50 de metri patrati, situat la parterul unui bloc cu noua etaje. Locuinta este mobilata si utilata.

La trei camere, cea mai mica chirie din Militari este 290 de euro pe luna. Atat cere proprietarul unui apartament cu o suprafata utila de 65 de metri patrati, situat in zona Lujerului, in apropiere de statia de metrou cu acelasi nume.

Dristor completeaza clasamentul, cu chirii care pornesc de la 100 de euro pentru garsoniere. In acest caz este vorba despre o garsoniera intr-o vila construita in anul 2000, cu o suprafata utila de 14 metri patrati. Locuinta are baie proprie, insa bucataria este la comun. Pentru garsonierele situate in blocuri vechi, preturile pornesc de la 210 euro pe luna (pentru o suprafata utila de 35 de metri patrati).

La doua camere, cel mai mic pret cerut este 240 de euro pe luna. Acesta este si cazul unui apartament cu o suprafata utila de 55 de metri patrati, situat la etajul al saselea dintr-un bloc de zece.

In Dristor, un apartament cu trei camere poate fi inchiriat cu minimum 330 de euro pe luna. La acest pret este scos pe piata un apartament cu o suprafata utila de 64 de metri patrati, situat la parterul unui bloc cu zece etaje din zona Camil Ressu. Locuinta este decomandata, renovata, dar doar partial mobilata.

In Timisoara, cel mai cautat dintre cartiere este Complexul Studentesc, unde chiriile la garsoniere pornesc de la 150 de euro pe luna. Pentru o asemenea suma poate fi inchiriata o locuinta complet mobilata si utilata, in stare buna, cu o suprafata de 25 de metri patrati, situata la etajul 1 intr-un bloc cu patru etaje. Pentru apartamentele cu doua camere, chiriile incep de la 180 de euro pe luna, iar pe segmentul locuintelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro.

In afara Complexului Studentesc, cartierele cele mai cautate din Timisoara sunt Girocului, Lipovei, Soarelui si Aradului, iar cele mai multe oferte se gasesc in Complex si zona Aradului.

Cel mai cautat cartier din Cluj-Napoca este Marasti. Aici, chiriile la garsoniere pornesc de la 160 de euro pe luna. Pentru apartamentele cu doua camere, majoritatea chiriilor se situeaza in intervalul 250 - 280 de euro pe luna. Pentru apartamentele cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 300-330 de euro.

Topul celor mai cautate cartiere din Cluj-Napoca este completat de Manastur, Zorilor si Gheorgheni. Alaturi de Marasti, acestea sunt si zonele cu cele mai multe oferte.

La fel ca in Timisoara, cel mai cautat dintre cartierele iesene pe segmentul chirii, este cartierul in care se afla si campusul studentesc, Copou, chiar daca acesta e departe de a fi cel mai ieftin. Aici, chiriile la garsoniere se situeaza in jurul valorii de 150 de euro pe luna. Pentru apartamentele cu doua camere, chiriile incep de la 180-200 de euro pe luna, desi oferte nu sunt foarte numeroase in Copou, astfel incat cele mai multe apartamente de aici au o chirie considerabil mai ridicata.

Pe segmentul locuintelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 300 de euro. In afara Copoului, cartierele cele mai cautate din Iasi sunt Tataras, Podu Ros sau Nicolina.

Cel mai cautat cartier din Brasov, pe segmentul chiriilor, este Racadau. Aici, chiriile la garsoniere pornesc de la 160 de euro pe luna. Chiriile apartamentelor cu doua camere incep de la 200 de euro pe luna, iar la trei camere pornesc de la 250 de euro. Racadaul este urmat de Astra in topul celor mai cautate cartiere din Brasov.

In Constanta, pe segmentul chiriilor, cel mai cautat cartier este Tomis Nord, unde chiriile la garsoniere pornesc de la 150 de euro pe luna. Chiriile apartamentelor cu doua camere incep de la 175 de euro pe luna, in timp ce apartamentele cu trei camere pot fi inchiriate pornind de la 200 de euro. Tomis Nord este urmat de Faleza Nord, Tomis III si Dacia in topul celor mai cautate cartiere din Constanta.

Lansat in mai 2000, www.imobiliare.ro are peste 31.000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.