"Noi ne asteptam sa vindem in acest an 22.000 de locuinte ANL. Pana in acest moment avem solicitari pentru aproximativ sase mii de locuinte si vor veni si altele in continuare pentru ca se astepta decizia de calculare a pretului", a spus Udrea, citata de Mediafax.

Potrivit acesteia, abia saptamana trecuta a fost publicat ordinul prin care s-a decis pretul pe metrul patrat pentru locuintele ANL care se vor vinde in 2010.

"Pretul este de 347 de euro pe metrul patrat, fara TVA, pentru 2010, urmand ca anul viitor pretul sa fie din nou calculat. Primariile au trimis catre toti beneficiarii si chiriasii ANL adrese prin care acestia pot sa faca solicitari, iar noi am comunicat primariilor ca pot sa vanda locuintele", a afirmat ministrul Dezvoltarii Regionale.

Udrea a adaugat ca in bugetul ministerului pentru acest an exista sumele necesare continuarii constructiei de locuinte ANL.

"Bani in bugetul ministerului pentru locuinte ANL exista. Am scos la licitatie circa trei mii de locuinte ANL. In total, in afara de proiectele pe care le vom face in parteneriat cu Ministerul Apararii, avem pregatite sa scoatem la licitatie 12.000 de locuinte ANL in acest an. Totul depinde de felul in care vor merge vanzarile. Ne bazam pe fondurile care intra in bugetul ministerului, in bugetul ANL din vanzarea locuintelor ANL existente in acest moment si ne bazam si pe parteneriate pentru construirea locuintelor din programul «Zece case pentru specialisti»", a subliniat Elena Udrea.