Proprietatea, care are o suprafaţă de peste 21.000 de metri pătraţi, se află în zona industrială şi logistică din vestul Timişoarei, la doar 300 de kilometri de Budapesta. Poate fi adaptată pentru activităţi de producţie alimentară, producţie de componente auto sau pentru un centru de distribuţie pentru firme de curierat.

”Locaţia fabricii este foarte atractivă atât pentru companii axate pe piaţa locală, oferind o conexiune la autostrada A1 la doar 20 de kilometri distanţă, cât şi pentru investitori orientaţi mai mult către Europa Centrală şi de Vest, care ar avea din această poziţie acces facil la autostrada directă către Budapesta şi către Viena. Spaţiul este modernizat şi foarte versatil, oferind astfel multiple oportunităţi potenţialilor investitori”, spune Laurenţiu Duică, Partner & Head of Industrial Agency în cadrul Colliers International Romania.

Fosta fabrică Nestlé se află în unul dintre centrele industriale ale oraşului Timişoara, unde sunt prezente alte companii internaţionale mari, precum Smithfield, Continental Contithech, Kromberg & Schubet şi ELBA Lighting International. Aflată în proprietatea Nestlé din anul 2000, fabrica dispune de un spaţiu de 10.000 de metri pătraţi de producţie şi peste 2.000 de metri pătraţi de birouri, având toate utilităţile necesare.

”Timişoara este un hub regional major şi, de aceea, există interes crescut pentru proprietăţi care pot susţine o nouă linie de producţie sau un centru de distribuţie pentru un investitor regional, reintrând astfel în circuitul economic şi contribuind la crearea de noi locuri de muncă. Semnalele din piaţă sunt încurajatoare şi discuţiile sunt deschise către potenţiali investitori, astfel că vânzarea ar putea fi încheiată în decurs de câteva luni, mai ales că proprietatea poate fi ocupată imediat”, completează Laurenţiu Duică.

Proprietatea oferă în acelaşi timp şi posibilitatea dezvoltării unei unităţi suplimentare pe teren sau a reabilitării spaţiilor existente, iar autorizaţia de construire se poate obţine într-un termen mult mai scurt, având în vedere PUZ-ul existent şi reglementările în vigoare.

În ianuarie, anul trecut, Nestle a anunțat că își închide fabrica de la Timișoara, urmând să concedieze aproape 400 de angajați. Unitatea de la Timişoara, singura pe care compania elveţiană o avea în România, producea anual peste 10.000 de tone de dulciuri şi cafea.

Nestle a intrat pe piața românească în 1995. Fabrica din Timişoara a fost achiziţionată de Nestle în anul 2000, iar în anul 2005, grupul elveţian Nestle a majorat cu 9 milioane de euro participarea la capitalul social al Nestle România, banii fiind direcţionaţi spre investiţii în produse şi mărci noi în cadrul Fabricii Joe din Timişoara, singura unitate deţinută de concernul Elveţiei în România. După achizitia Joe, cifra de afaceri a Nestle pe piața românească s-a dublat.