Palatul din Bulevardul Primaverii a fost construit in anii 1964-1965 pe un teren initial de 14.830 mp dupa un proiect al arhitectului Aron Grimberg-Solari.

Arhitectura palatului este completata de ansamblul peisagistic conceput de arhitectul Robert Woll, de altfel si principalul designer de mobilier al resedintei, cscrie Agerpres.

Resedinta are o suprafata construita de 3.000 mp si dispune, in prezent, de un teren de 4.800 mp, dar si de piscina, solar si sauna, cinema, sera cu plante exotice, gradina cu pauni.

La acestea se adauga 80 de camere decorate cu tapet de matase, lambriuri de lemn, tablouri semnate de pictori romani celebri, mozaicuri, marmura, candelabre si oglinzi din sticla de Murano.

Stilul mobilierului este foarte variat, de la mobilier in stil renascentist, pana la Art Deco, piese clasice britanice, piese in stil baroc si in stil Ludovic al XIV-lea si al XV-lea.

Valoarea cladirii este estimata la circa 6-8 milioane de euro, iar cea a terenului la 12-14 milioane de euro, valorile tinand cont de preturile imobilelor si terenurilor in Cartierul Primaverii, care a fost, conform specialistilor imobiliari, dintotdeauna cea mai cautata zona din Bucuresti pe segmentul rezidential premium si de lux.

Un singur detaliu scade atractivitatea palatului, spun expertii imobiliari: o parcela din gradina din fata locuintei apartine acum Ambasadei Kuweitului, asa ca viitorul proprietar al imobilului ar putea avea surpriza ca pe acest loc sa apara o constructie cu mai multe etaje. De asemenea, de-a lungul timpului mai multe parcele de teren au fost instrainate, din terenul initial de 14.830 mp ramanand doar 4.800 mp.

In prezent, cladirea se afla in administrarea RA-APPS. In 2014, Guvernul a decis ca palatul sa fie scos din baza de protocol si pregatit pentru vanzare, in conditiile in care costurile de intretinere sunt foarte mari, iar cladirea era folosita de cateva ori pe an de catre delegatii oficiale.

Primele locuinte din Cartierul Primaverii au fost construite in anii 1930. Initial, Primaverii a fost un cartier de functionari, deoarece uzina de gaze si electricitate a Bucurestiului a parcelat teritoriul fostului parc Jianu si l-a impartit angajatilor pentru a construi case. Avand drept reper modelul rusilor, comunistii au cautat o zona pentru a construi intr-un singur loc locuinte pentru demnitari si au ales Cartierul Primaverii, unde in anii 1950 au inceput lucrarile la vilele care exista si azi.