Noua clădire va putea găzdui diverse concepte, de la spaţii de retail şi servicii la spaţii de birouri, co-working şi restaurante.

Compania de consultanţă imobiliară Colliers International Romania a fost desemnată ca agent exclusiv pentru închirierea proiectului.

Magazinul Bucureşti va avea o suprafaţă totală închiriabilă de aproximativ 3.150 mp, 6 etaje (6+P) şi va dispune de peste 2.600 spaţii de parcare aflate în vecinătate, în zonele Universitate, Intercontinental, Cocor şi Unirii.

"Cu o istorie fascinantă, Magazinul Bucureşti va fi mereu un punct de reper pentru piaţa imobiliară din Capitală. Astfel, reconsolidarea clădirii vine într-un moment oportun. Oraşul are nevoie de clădiri speciale şi de recondiţionarea monumentelor şi mă bucur că un astfel de proiect va fi disponibil potenţialilor chiriaşi care îşi doresc un spaţiu ultracentral, dar adaptat standardelor actuale", a declarat Venera Maria Munjev, senior associate Retail Agency în cadrul Colliers.

Magazinul Bucureşti este unul dintre cele mai importante monumente istorice din Capitală. Construit în două faze, magazinul datează din perioada interbelică (1929-1939). De asemenea, el a fost unul dintre cele mai mari centre comerciale din oraş. În prezent, clădirea este în proces de reconstrucţie şi doar faţada va păstra aspectul iniţial, restul clădirii fiind adaptat unui proiect de clasă A.

Colliers International Group Inc. este unul dintre liderii globali în domeniul consultanţei imobiliare şi al managementului investiţiilor, cu operaţiuni în 68 de ţări şi 14.000 de specialişti.