Pe piata, sunt, la ora actuala, mai multe oferte de garsoniere si apartamente in blocuri noi, recent terminate, la preturi fara concurenta! Teoretic, concurenta exista si este data de locuintele din blocurile vechi, usor mai ieftine, dar numai teoretic.

Astfel, o garsoniera intr-un bloc vechi, nemobilata, are un pret de pornire de 200 de euro. Mai jos de acest nivel, rar poti gasi ceva ok in care si poti sta!

In acelasi timp, o garsoniera intr-un bloc nou, destul de aproape de metrou, cum sunt cele din ansamblurile rezidentiale din Titan sau Militari are un pret de pornire la inchiriere de 230-240 de euro. Este adevarat ca astea sunt cele mai mici preturi care exista la ora actuala pe piata imobiliara a Capitalei, dar locuintele sunt si mobilate, iar mobilierul, de cele mai multe ori de la Ikea, chiar arata foarte bine.

Diferenta de 30-40 de euro intre locuinta nemobilata din blocul vechi si cea noua si mobilata din blocul nou nu este chiar atat de mare. In plus, daca ne gandim la problemele cu tevile, gandacii si chiar sobolonii, la casa scarii murdara si la toate posibilele babe, care ne urmaresc vizitatorii prin gaura cheii, alegerea este evidenta.

Specialistii insa ne sfatuiesc ca in cazul blocurilor noi sa fim totusi atenti atunci cand incheiem contractul de inchiriere sau batem palma ca proprietarul sa nu ne pun in carca si costurile de intretinere sau sa negociem din start cine la plateste si cat e chiria si cat sunt aceste costuri.

In costurile respective intra de obicei, curatenia, portatul, administratorul, parcarea, gunoiul etc. Sunt separat de platit in fiecare luna si ajung la cateva zeci de euro sau iti sunt incluse in intretinere. Cel mai bine este sa intrebi inainte ca sa stii cine le plateste si sa te uiti si pe tabelul de la intretinere si sa vorbesti cu viitorii vecini ca sa fii foarte bine informat cu privire la ce costuri aproximative te asteapta.

In ceea ce priveste apartamentele de doua camere si preturilor lor actuale de inchiriere sunt foarte bune, Astfel, un apartament de doua camere intr-un bloc vechi porneste de la 275 -300 de euro, in timp ce unul dintr-un bloc nou este si la 290 de euro.

Uitati-va la apartamentul de AICI nou, mobilat, scos la inchiriere! Cum vi se pare?

Poate... un pic prea departe! Daca aveti masina sau va place sa mergeti pe jos, nu e insa o problema! In interiorul complexului se afla si un centru SPA, o piscina semiolimpica si o sala fitness. Criza este si buna, nu numai rea!

Aceeasi agentie mai are si alte oferte interesante! Enumeram: garsoniera, bloc nou, Drumul Taberei - 300 EURO, apartament 2 camere - 500 EURO,  apartament 3 camere - 700 EURO; Colentina, bloc nou, studio  - 460 EURO s.am.d.

Si Neocasa are oferte interesante. Mai multe gasiti AICI!

 Exista pe de alta parte si dezvoltatori care va dau ocazia sa inchiriati mai intai si sa cumparati apoi, iar banii sa reprezinte un avans. 

Cititi mai mult AICI! 

Daca nu te-ai hotarat inca daca sa iti iei o chirie mai buna sau sa-ti cumperi chiar o casa noua, ai mai multe informatii in materialul incont.ro!