"La acest moment, plafonul de despagubire ramane la 15% din valoarea bunului, dar Guvernul trebuie sa mai analizeze procedurile inainte de a aproba actul normativ, legate inclusiv de dosarele deja depuse", au aratat sursele citate de Mediafax.

Guvernul a anuntat, saptamana trecuta, ca vrea sa limiteze la 15% din valoarea reala a bunului in cazul despagubirilor care vor fi platite de stat fostilor proprietari pentru proprietatile nationalizate si sa elimine posibilitatea restituirii in natura.

De asemenea, plata se va face esalonat pe o perioada intre 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decadere si stabilit la maximum 90 zile.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat insa ca Uniunea nu va vota in Parlament un proiect de lege al Guvernului privind retrocedarile imobilelor daca acesta nu va prevede restituirea in natura. El a aratat ca nu este de acord cu eliminarea din legislatie a restituirii in natura a imobilelor acolo unde dosarele sunt complete si imobilele pot fi restituite.

Surse guvernamentale au declarat, marti, agentiei ca Executivul analizeaza varianta ca viitorul proiect de lege privind despagubirile pentru proprietatile nationalizate sa prevada restituirea in natura pentru dosarele deja depuse, cu stabilirea unui termen pana la care mai pot fi depuse dosare care sa fie solutionate tot cu retrocedari in natura.

Citeste si:

Cand meseria se transforma in pasiune. Topul cladirilor neobisnuite construite in acest an FOTO + VIDEO