Lucrarile de reabilitare la un bloc din sectorul 3 au inceput acum un an. Locuitorii de la ultimul etaj se plang ca, de atunci, la fiecare ploaie, apa se scurge in casele lor.

La cativa kilometri distanta, alti nemultumiti. De data aceasta, de calitatea materialelor folosite.

Oamenii sunt de parere ca s-a ajuns in aceasta situatie pentru ca autoritatile locale au atribuit contracte preferential si nu pe criteriul calitatii. In plus muncitorii nu-si dau interesul sa faca faca treaba buna pentru ca primesc o parte din bani in avans.

Reclamatiile au inceput sa curga atat la primarii, cat si la Ministerul Dezvoltarii.

"Vreau sa vad daca lucrarile s-au desfasurat in regula si daca solutiile tehnice au fost cele corecte pentru ca pana sa vin la minister auzeam de tot felul de firme care brusc devenisera specializate in anveloparea blocurilor”, explica vicepremierul Liviu Dragnea.

Primele controale vor avea loc in Capitala. La nivel national, Ministerul Dezvoltarii a platit anul trecut pentru reabilitare 6,5 milioane de euro.

Jumatate din costurile reabilitarii este suportata de Ministerul Dezvoltarii, 30% de bugetul local si 20% de proprietari. In capitala partile proprietarilor au fost acoperite in functie de sector de autoritatea locala.