Un zgarie-nori din Manhattan pare unul ca multe altele. Dar intre etajele 73 si 75 ascunde "comoara" agentiilor imobiliare care au ambitia sa vanda cea mai scumpa resedinta din New York - un pentohuse triplex de 743 de metri patrati.

"Este o nisa absoluta a pietei. Clientii sunt varful, cei 0,001 dintre cei mai bogati, ale caror mari averi n-au fost micsorate de recesiune", a spus Brian Lewis, dezvoltator imobiliar

Dar ce poti primi pentru un apartament de 100 de milioane in New York?

"O resedinta cu servicii complete in buricul centrului, chiar langa Central Park, cu o panorma mai ceva ca vederea din elicopter. E un triplex, adica e dispus pe trei etaje, sase dormitoare, noua bai si lista poate continua", a adaugat Brian Lewis.

Chiar si o crama pentru 1000 de sticle de vin. De la cele 135 de ferestre pot fi vazute aproape toate podurile orasului.

A fost cumparat in 1993 cu "doar" 4,5 milioane si renovat astfel incat sa satisfaca si cele mai pretentioase gusturi.

Printre cei care se ocupa cu vanzarea fabulosului penthouse se numara si fiul actorului Robert de Niro.

Inca o dovada spectaculoasa ca teribila criza imobiliara a ramas de domeniul trecutului: apartamentul din New York in care a locuit Frank Sintara a fost pus in vanzare pentru 7,7 milioane de dolari. Iar potentialii cumparatori nu s-au lasat asteptati.