In toate campusurile din tara cererile studentilor sunt cu pana la 30% mai mari fata de anul trecut. In acelasi timp, insa, locurile nou create de universitati nu reusesc sa acopere cererea.

Numai la Cluj studiaza anul acesta aproape 100.000 de tineri, iar numarul celor care vor reusi sa se cazeze nu trece de jumatate.

Dezamagire mare pentru Ionut, student in anul I la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara. A venit impreuna cu parintii sa isi ia in primire locul in camin. Criza nu ii permite sa aleaga, asa ca se apuca sa faca lista cu ce ii trebuie pentru camera. Parintii ii dau in jur de 5-6 milioane pe luna, la care mai adaugam 50 de lei chiria pe luna, plus mancarea care va veni pachet de la Turnu Severin.

Si la Cluj e agitatie mare. Cererile la camin au crescut. Multi studenti au renuntat la cautarea unui apartament si aleg varianta mai putin costisitoare. Este si cazul lui Adrian, student in anul al II-lea la Automatica si Calculatoare.

La camin plateste 155 de lei pe luna, insa poate manca o data pe zi la cantina. Iar banii de buzunar nu depasesc 300 de lei.

Calcule au facut si alte doua studente. In loc de 400 de lei, cat plateau impreuna pentru o chirie de garsoniera, anul acesta au ales caminul din Brasov, pentru 110 lei.

Si la caminele din Iasi, preturile pentru cazare variaza intre 100 si 180 de lei pe luna.