Un ansamblu din cartierul Titan, care va fi dat in folosinta peste cateva zile, apare in oferta a doi expozanti. Iar acelasi tip de apartament este vandut de dezvoltator cu 75.000 de euro, iar de celalalt expozant cu mai putin de 64.000 de euro.

Acesta din urma explica diferenta de pret: "Suntem investitori din Norvegia, am cumparat apartamentele in faza de constructie si acum le vindem cumparatorilor finali."

Pentru ca proiectul era abia in faza de constructie, investitorul a cumparat jumatate din apartamentele din proiect la un pret mult mai mic decat cel cerut de dezvoltator.

Alti expozanti au oferit pe perioada targului reduceri de aproximativ 10.000 de euro. Doar ca unii au redus dintr-un pret initial de 65.000 de euro, altii din 120.000 de euro.

Insa multi vizitatori prefera sa mai astepte. Deocamdata, multi clienti au preferat locuintele vechi, mai ieftine. Este adevarat, multe tranzactii aduc mai degraba cu un schimb de locuinte.

Organizatorii spun ca la targ s-au semnat rezervari pentru 20 din cele 8.000 de locuinte noi.

Indiferent ca e vorba de locuinte noi sau vechi, majoritatea au preturi de pana la 60.000 de euro, creditul maxim care poate fi obtinut de la banca in programul Prima Casa.