"Efectul va fi minim daca masura va incuraja in special constructia locuintelor de la zero. Daca plafonul alocat pentru achizitia de locuinte construite pana la 1 ianuarie 2010 va fi mai mic decat cel pentru locuintele noi acesta inseamna sprijin direct pentru dezvoltatori si nu stiu ce vor face autoritatile cu cei de la Comisia Europeana pentru ca va fi ajutor de stat", a declarat Cristian Clenciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI).

El mentioneaza ca Asociatia sustine majorarea limitei garantiilor si a plafonului pentru achizitia de locuinte nou construite si nu doar pentru cele care vor fi incepute in acest an.

Si proprietarii de locuinte sunt sceptici in privinta anuntului premierului.
"In general, salutam orice initiativa a Guvernului, dar din nou aceste initiative par facute «pe sarite» si fara o analiza atenta a situatiei actuale din piata. Pot sa inteleg ca vor sa incurajeze dezvoltatorii sa construiasca, dar nu este de ajuns, pentru ca, in acest moment, multi sunt blocati cu un stoc de locuinte care nu le permite sa inceapa alta constructie. Asadar, nu este solutia ideala, dar este mai buna decat nimic", a declarat Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo, care detine pentru 800 de apartamente in Bucuresti.

Cititi mai mult pe www.mediafax.ro!