"Am facut recurs impotriva sentintei din iulie, Impact Developer&Contractor solicitand, totodata, printr-o alta actiune, si suspendarea provizorie a executarii sentintei pronuntata de Tribunalul Bucuresti, pana la solutionarea cererii de suspendare formulata in cadrul recursului. In ciuda incercarilor repetate ale Romconstruct de a intarzia solutionarea cererii de suspendare, prin depunerea a nenumarate cereri de recuzare a judecatorilor investiti cu solutionarea cererii, precum si prin invocarea unor exceptii de neconstitutionalitate, magistratii Curtii de Apel Bucuresti s-au pronuntat, miercuri, in sensul suspendarii provizorii a procedurii generale a insolventei", a declarat, joi, citat de Mediafax, avocatul senior Florin Gornea de la casa "Bostina si Asociatii", care reprezinta in instanta dezvoltatorul imobiliar.

Tribunalul Bucuresti a admis, in luna iulie, cererea de deschidere a insolventei Impact Developer & Contractor, solicitata in luna ianuarie de firma Romconstruct Ploiesti, pentru o datorie de 1,3 milioane lei, insa dezvoltatorul imobiliar a facut recurs la decizia instantei.

Impact arata atunci ca are in conturi peste 10 milioane lei, cu mult peste nivelul sumei de 1,3 milioane lei solicitate de Romconstruct ca presupus debit, iar intrarile lunare de cash ale Impact sunt de circa 4 milioane lei.

Conducerea dezvoltatorului imobiliar afirma ca a reziliat contractele cu Romconstruct intrucat prevederile constractuale nu au fost respectate, unele lucrari au fost de "proasta calitate", dar si pentru ca intarzierile de predare au totalizat peste 200 de zile. Impact mentioneaza ca in urma acestor situatii a avut daune materiale si imaginea companiei cu beneficiarii a fost alterata.

Actiunile firmei Impact au fost suspendate de la tranzactionare fie pana la primirea unui raspuns favorabil, in cazul solicitarii de suspendare a deciziei de deschidere a procedurii de insolventa, fie pana la aprobarea unui eventual plan de reorganizare.