Obayashi este considerata una dintre cele mai serioase companii japoneze. Ea se afla pe punctul de a finaliza constructia Tokyo Sky Tree, cel mai inalt edificiu din Japonia (634 de metri).

Firma nipona a participat si la construirea metroului din Dubai si a Stadionului Australia, inaugurat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Sydney.

Compania japoneza are in minte de aceasta data un santier de o cu totul alta natura: un ascensor in spatiu care sa ruleze pe un cablu de nanotuburi din carbon, un material a carui structura este de 20 de ori mai rezistenta decat cea a otelului. Cabina s-ar putea deplasa gratie unei tije uriase care ar masura 96.000 de kilometri, o dimensiune ce reprezinta un sfert din distanta dintre Terra si Luna.

Acest ascensor special ar putea urca cu o viteza de 200 de kilometri pe ora, ceea ce-i permite sa ajunga, dupa o calatorie de o saptamana, la o statie orbitala, situata la o altitudine de 36.000 de kilometri.

Singura problema: compania recunoaste faptul ca nu detine nicio estimare referitoare la costul acestui proiect faronic, ca nu are niciun investitor potential si nicio idee despre zona de pe Terra unde cablul ar putea fi fixat.

"Charlie and the Great Glass Elevator" este un roman pentru copii scris de autorul britanic Roald Dahl. Fiind o continuare a romanului "Charlie and the Chocolate Factory", volumul prezinta aventurile personajului Charlie Bucket si ale excentricului fabricant de dulciuri Willy Wonka, in timp ce calatoresc prin spatiu cu ajutorul "Marelui ascensor de sticla".