"Centrul Vechi al Bucurestiului este un satulet de provincie prafuit pe langa centrul altor orase, cum ar fi Praga. Are doua strazi cu casute care stau sa cada si cu carciumi in care te duci sa bei o cafea la pret triplu fata de alta locatie si in care nimeni n-a bagat un ban in consolidare", a spus Dumitrascu.

El a adaugat ca jumatate din cladirile din aceasta zona risca sa se prabuseasca in cazul unui cutremur de 7 grade pe scara Richter.

"Pot estima, cunoscand fiecare cladire din acel centru vechi, ca in cazul unui seism major, care sa depaseasca 7 grade pe scara Richter, mai mult de 50% din fondul construit de acolo, daca nu ar fi in colaps, va avea avarii majore. Aceste cladiri se pot prabusi. Cunosc cladiri la care ma gandesc saptamanal si de fiecare data cand trec pe acolo. Sunt ingineri structuristi care se mira cum stau in picioare acum aceste imobile, fara cutremure si fara vant. In unele dintre acestea locuiesc oameni, iar la parterul altora sunt baruri si restaurante", a continuat Dumitrascu.

El a mai spus ca nu exista chirii mai mari in niciun alt loc din Bucuresti si a aratat ca mall-urile percep chirii de sub 40 de euro pe metru patrat pe luna, iar pe Calea Victoriei un metru patrat nu e mai scump de 60-70 de euro. In schimb, preturile de inchiriere a cladirilor din Centrul Vechi se ridica undeva la 130-150 de euro pe metrul patrat.